Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Малко дъжд и повече слънце преди февруари

Днес преди обяд времето ще е предимно слънчево. След обяд, облачността от юг - предимно средна и висока, бързо ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 9° и 14°. За Района на Добрич - до 12°. Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще се увеличава, след обяд - до значителна. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Най-ниската температура тази сутрин беше измерена в Добрич - (-3°). Най-топло беше в района на н. Калиакра - (7°).

На 26.01.2020 слънцето изгря в 7:48 часа и ще залезе в 17:30 часа. Продължителността на деня е 9 часа и:42 минути.

Прогнозна графика за Добрич: НИМХ

Още в ранните часове на първия ден от новата седмица, от югозапад над страната ще започне нахлуването на валежен фронт. В следобедните часове, дъждът ще достигне и Североизточна България. Ще е облачно, като прогнозата е за нормални стойности на валежите. Вятърът ще е слаб - от юг. Минималните температури ще се повишат - до около 0° , а максималните ще са в интервала 8-12°. След полунощ - до ранните часове на 28 януари, валежите навсякъде ще спират.

Във вторник облачността ще се разкъса. Температурите ще останат без промяна. Вятърът ще се преориентира от запад - до умерен. На отделни места, слаби валежи от дъжд се очаква да има и в сряда. До края на седмицата, температурите ще останат без промяна. Само на изолирани места, в ранните сутрешни часове, минималните стойности ще се колебаят под нулата.

Новият месец ще започне с приятно и сравнително тихо време. Дневните стойности на термометрите ще достигат до 10° - 12°. Силата на вятъра - слаб, до умерен (около 18 км/ч), от запад. Атмосферното налягане ще остане по-високо от нормалното за периода

Прогнозна графика за България: НИМХ

Източник: Национален институт за метеорология и хидрология

c