Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Община Шабла получи нов микробус от Министерство на образованието и науката

Пред сградата на общинска администрация Шабла днес тържествено бе осветен новият микробус, предоставен на Общината от Министерството на науката и образованието. Отец Павел Максимов освети новата придобивка, като отслужи молебен за здраве на пътуващите в него и всички шабленци. На тържественото събитие присъстваха – кметът на община Шабла, Мариян Жечев, директорите на СУ „Асен Златаров“ Шабла и ОУ „Св. Климент Охридски“ с. Дуранкулак - Петранка Валентинова и Маргарита Тодорова, учители, ученици от двете училища в общината, граждани.

Кметът Жечев изказа своята благодарност към министър Вълчев, затова, че веднага е откликнал на нуждите на община Шабла. Мариян Жечев, също благодари на директора на ОУ „Св. Климент Охридски“ с. Дуранкулак, Маргарита Тодорова за реакцията  и работата й с МОН. Той още пожела на учениците да са щастливи в новата си придобивка, както и да „пълнят буса само със шестици“. Тодорова от своя страна също благодари на Кмета и министър Вълчев за това, че само месец след отправената молба, микробусът вече е бил в Шабла.

Микробусът, марка „Mercedes Bennz“, модел „Sprinter Altas“  е с 22+1 седящи места и е на стойност 173 340 лв. Той е прехвърлен безвъзмездно на община Шабла със заповед на Министъра на образованието и науката на Република България, Красимир Вълчев.

c