Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Все по-малко превозвачи желаят да возят пътници до селата в област Добрич

Все по-малко са желаещите превозвачи да изпълняват линии до малки населени места в област Добрич. Това съобщи по време заседание на Областната транспортна комисия инж. Валентин Василев - член на Управителния съвет на Корпорацията на автомобилните превозвачи в България и изпълнителен директор на „Пътнически превози“ ЕООД. Общини, представители на институции и транспортни фирми започват работа по актуализация на областната транспортна схема. От името на транспортния бранш инж. Василев изрази увереност, че съвместно представители на местна власт и бизнеса ще намерят решения и ще предложат работещи линии, които да обслужват населението на област Добрич.

В работната среща, водена от зам.-областния управител Красимир Николов, участие взеха представители на Областно пътно управление, ЖП- район, на транспортния бранш, както и на областния отдел „Автомобилна администрация“.

Секретарят на комисията главен експерт инж. Веселин Димитров очерта необходимостта от актуализация на действащата от 1999 г. областна транспортна схема. За по-конструктивен диалог той предложи от срещите между превозвачи и общини да се внасят пред Областна комисия по транспорт по три предложения. Първото е за линии, които да не бъдат променяни, второто – за такива, които съществуват в сега действащата транспортна схема с предложения за промени. Третото да е с предложение на линии, които да отпаднат или за създаване на чисто нови линии за изпълнение. „Един диалог между общини и превозвачи и внесени така предложения, считам, че ще ни дадат възможност да обсъдим и изберем най-реално изпълнимото и това, което ще е действащо и в полза на хората“, каза инж. Димитров.

c