Водещи новини - дясно Здраве

Училища в област Добрич – с над 20 процента отсъстващи заради Грип и ОРЗ

В три училища в област Добрич днес отсъстващите ученици поради болест са над 20 процента, научи Про Нюз Добрич от Регионалното управление по образованието.

Най-много са в СУ „Христо Смирненски” в Крушари – 24.03 процента. 23.28 на сто от децата на са били в клас в ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево. Отсъстващите в ОУ „Н. Й. Вапцаров” в Добрич са 20.39 процента.

Както Про Нюз Добрич писа, от миналия петък ежедневно РУО подава в Регионалната здравна инспекция справки за отсъстващите поради болест деца в област Добрич. Информацията е на директорите на училищата.

Днес процентът на отсъстващите ученици в областта е 11.46. Данните показват покачване от началото на седмицата, в понеделник бяха 8.5 на сто.

По общини най-много са отсъстващите деца в Крушари – 19.61 процента, следвани от болните ученици в Балчик – 13.83 на сто. Най-малко деца не са в час в община Тервел – 5.58 процента.

От два-три дни се увеличават и пациентите на Детско отделение в болницата в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич началникът му д-р Йовчо Йовев. По думите му обаче става дума за заболявания на дихателната система, които не са с картина на Грип. Няма случаи на пневмония и други тежки усложнения.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *