Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Три години празнува със специални гости сдружение „ДоброЖънци" в Добрич

Преди три години група доброволци, които искат да превърнат Добрич в зелен град, се с цел да създадат еко селище, което да бъде средище на иновативни еко събития. Сред тях има хотелиер, печатар, собственик на автосервиз, архитекти. Всички те умеят да сеят и жънат добро, за това са се нарекли „ДоброЖънци".

За отбелязването на третия рожден ден, което ще се състои на 25 януари от 11 часа в Частно езиково училище "Леонардо да Винчи", ще има и специални гости.

Един от тях е Асен Димитров - основател на сдружение „Синя общност България”, което е част от глобалната мрежа на креативните хора, търсещи решения на непрекъснато нарастващите нужди в света.

Kalinba Vasilev Калин Василев е доктор по генно инженерство и бегач на дълги разстояния. През февруари 2014 г. той създава Facebook групата TarnovoRuns – Групови упражнения и здраве, защото иска едновременно да продължи да спортува и да намери нови приятели в родния си град. Destructive Creation Destructive Creation са група анонимни артисти. С изкуството си повдигат социални теми и се грижат за градската среда. Мотото им е "Да го беше направил ти.” Работят заедно от 2011година като досега са реализирали много идеи, акции и градски намеси в градове в цялата страна и някои европейски държави.

Друг гост на празника ще бъде Християн Христов - член на „ДоброЖънци”, еколог по образование и директор на Център за защита на природата и животните в Добрич.

Домакините на събитието ще споделят какво са постигнали през последната година.

c