Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Нов апарат за родилното отделение в Добрич от “Капачки за благотворителност”

Кампанията за събиране на пластмасови капачки в Добрич днес отново донесе подарък на родилното отделение в МБАЛ-Добрич.

Нов пациентски монитор за наблюдение на родилки след секцио, закупен, благодарение на инициативата „Капачки за благотворителност”, бе дарен днес, когато се отбелязва Деня на родилната помощ, на отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ-Добрич.

Пожелаваме още много бебета, много деца, които след това да напълнят детските градини и училищата в града, споделиха организаторките на кампанията Димитрина Младенова, Йоанна Койчева и Милена Савова.

Благодаря за усилията и неуморния труд, който полагате, за да ни помагате с медицинска апаратура, която ние да използваме в грижите за нашите пациенти, каза началникът на отделението д-р Ивайло Петев.

Младите дами благодариха на всички, които са се включили в инициативата. През септември 2018 г. те осигуриха първия пациентски монитор на отделението. В края на 2019 година закупиха със средства, събрани от предаване на 5 тона пластмасови капачки, ново родилно легло за отделението.

Неотдавна един от мониторите в отделението се повредил, а екипът има нужда от два работещи. Затова младите майки решили да закупят още един. Той е от по-ново поколение.

На четири места в област Добрич има поставени съоръжения за събиране на капачки за кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич”. В Добрич те са пред общината и офиса на ГЕРБ. Съоръжения има и в Тервел и село Стефаново.

Дамите призоваха всички, които искат да дарят, да предават само пластмасови капачки. Споделиха, че често сред капачките откриват всевъзможни боклуци, има камъни, кестени и др., което забавя тяхната работа.

c