Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Грипна и предгрипна епидемична обстановка е обявена в три области

От днес, 21.01.2020 РЗИ – Кюстендил обявяви грипна епидемия на територията на община Дупница и община Спарева баня. Връчено е предписание на началника на Регионално управление на образованието дните от 21. 01- 27.01 да бъдат обявени за неучебни дни на територията на двете общини, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

До второ нареждане в двете общини се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Броят болните от Грип и ОРЗ ученици в област Добрич

Също от днес, предепидемична обстановка е обявена на територията на област Монтана. Въведено е ограничение на масовите и обществени мероприятие, както и организирането на мероприятия в детските и учебни заведения. Ограничават се свижданиятa в лечебните заведения.

Противоепидемични мерки се въвеждат от днес и в област Пловдив. Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции, както и провеждането на профилактични имунизации.

Увеличен брой на заболелите от ОРЗ беше регистрирана през последните дни в района на Бургас и Варна. Припомняме, че от РЗИ - Добрич съобщиха за двойно увеличен брой на болните в област Добрич, спрямо данните от предходната седмица. Податливи на симптомите са предимно децата и възрастните.

Над два пъти повече болни от Грип и ОРЗ в област Добрич за седмица

За Про Нюз Добрич директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова коментира, че заболяемостта е нормална за сезона. Сред регистрираните заболели няма потвърден случай на Грип. По думите на д-р Ангелова в болниците в област Добрич пациентите с пневмонии са малко. В здравната инспекция не е получавана и информация от учебни заведения за увеличен брой отсъстващи ученици поради болест.

Най-засегнати от вирусите в област Добрич са децата на възраст до 14 години. Най-малко са заболелите над 65 години.

c