Водещи новини - дясно Здраве

Д-р Ивайло Петев: В АГ отделението в Добрич нямаме загубени бебе или майка по време на раждане

В отделението по акушерство и гинекология към МБАЛ-Добрич през миналата година няма загубено бебе по време на раждане,поне от три години няма починала майка, сподели пред Про Нюз Добрич началникът на отделението д-р Ивайло Петев в Деня на родилната помощ.

През 2019 година през отделението са преминали 2400 пациенти, от които 877 за раждане. Отчита се намаление с 23 или 2 процента на ражданията, което, като показател е много по-добро от средното за страната.

Нашите медицински показатели за миналата година са чудесни. Майчината смъртност няма как да е по-добра от тази в момента – нулева. Другите ни показатели също са много добри, каза д-р Петев. За поредна година показателите за недоносеност са под средните за страната, показателите за перенаталната смъртност или кой да е медицински показател също. Няма нито едно загинало бебе по време на родовия процес.

Това е резултат на труда на всички колеги, с които работим заедно, посочи д-р Петев.

Follow Me:

Related Posts

  1. Йовка says:

    Прочетох статията на Петев, че в АГ няма загубени бебета и майки,а децата които се раждат с аномалии ,наблюдавана бременост от него 9 месеца.Където тези аномалии могат да се видят още от 10-до 22седмица.След като нямаш техника си длъжен да изпратиш майката на твой колега където има подходяща техника,превърнал се в машина за пари.Момичетата са млади и напълно се доверяват на лекарите , 3 D и 4 D са задължителни. Това казано ли е на майката?Лекарите от София казаха-кажете на колегата да си скъса дипломата в 21 век живеем където технологиите са толкова напред.Прегледите при него са максимум от 3-5 мин.това включва и простотиите които избълва в рамките на тези минути.Аз съм раждала през 1983г. където нямаше видеозони и др. техника слушаха тоновете на бебето с едни фунии, мериха ни теглиха ни-бяха Лекари -отдадени на професията, а не машина за пари. Има господ и ще те накаже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *