Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Жълт код за мъгла и хлъзгав път в област Добрич

Жълт код за опасни явления в днешния ден е обявен за 19 области в страната. Мъглата и ниските температури в ранните часове на днешния ден, на много места създават условия за отлагане на скреж, съобщават от НИМХ.

В ранните часове има образували се хлъзгави пътни участъци. От Пътната агенция предупреждават водачите да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания. Няма условия за въвеждане на ограничения ограничения за движение на МПС, информират от Областно пътни управление - Добрич.

Карта: НИМХ

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени, обработени и проходими при зимни условия.

Ограничена видимост поради мъгла има районите на:

  • до 30 м - в района на Криводол, Борован, Роман, Бяла Слатина и Мизия /обл. Враца/, Кнежа и Чомаковци /обл. Плевен/, Твърдица /обл. Сливен/, АМ „Хемус“ и АМ „Струма“ /обл. София/.
  • до 50 м - в областите Монтана, Силистра, както и в района на АМ „Струма“ /обл. Благоевград/, Вълчитрън /обл. Плевен/, Карлово и Граф Игнатиево /обл. Пловдив/, Исперих /обл. Разград/, Павел баня и Мъглиж /обл. Стара Загора/.
  • до 100 м - в областите Велико Търново, Видин, Русе, както и в района на Оряхово /обл. Враца/, АМ „Тракия“ /обл. Пазарджик/, Любеново, Градина, Гривица и Телиш /обл. Плевен/, АМ „Тракия“ /обл. София/, Гълъбово, Средец и Мъдрец /обл. Стара Загора/, Попово /обл. Търговище/.
  •  до 150 м - в района на Ловеч, Луковит и Български извор /обл. Ловеч/, Деков, Муселиево и Плевен /обл. Плевен/.

Днес , времето над страната ще остане предимно облачно. Слаб вятър духа в областите - Варна, Добрич, Пазарджик, Силистра, Смолян, Шумен и Ямбол. Температурите са в интервала от - 8° до + 4°С.

През почивните дни не се очаква съществена промяна на времето за региона. Ще остане облачно. В началото на следващата седмица, вятърът ще се усили до умерен, ще започне разкъсване на облачността. Дневните температури ще се повишават плавно - с до 4-5 градуса. На повечето места ще бъде слънчево с до умерен вятър от западна четвърт.

Карта: НИМХ
c