Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Санират четири сгради в Ген. Тошево по проект за 97 хил. лева

Символична „първа копка“ бе направена днес, 17 януари, по реализацията на проект „Повишаване на енергийната ефективност“ в гр. Ген. Тошево, включващ извършването на строително-ремонтни дейности за четири сгради на територията на града.

Церемонията се проведе в една от включените за реновиране сгради - на Районен съд-Генерал Тошево. На събитието присъстваха кметът на Ген. Тошево, надзорният екип по изпълнението на проекта, представители на фирмата–изпълнител на строителните дейности и служители от съда.

Договорът по който се изпълнява проекта е на стойност 97 411,84 лева и е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Срокът на изпълнение е 90 календарни дни.

Четирите сгради, които са включени са:

  • сградата на Районен съд – Генерал Тошево - на ул. "Опълченска" №1
  • три многофамилни жилищни сгради - на ул. ”Васил Априлов” №4, ул. „Трети март“ №6 и ул. „Трети март“ №38”

В Проекта за енергийно обновяване на сградите е заложена подмяна на дограма, топлоизолация на стените, хидроизолация на покрива, ремонт/подмяна на електрическата инсталация в общите части на сградата и изпълнение на енергоспестяващо осветление в общите части.

IMG_4432

Н церемонията по откриването, кметът Валентин Димитров пожела на всички участници в строителния процес безаварийна работа и качествено изпълнение на дейностите в договорения срок. За да избягат от традицията, кметът на Генерал Тошево, председателят на Районния съд и управителят на строителната фирма, заедно залепиха първото изолационно пано на входа на сградата на съдебната институция.

IMG_4452

Поздрав за всички присъстващи на тържественото откриване отправи състав от Детска градина „Пролет“ - Генерал Тошево.

c