Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Назначени са нови експертизи за смъртта на 9-годишното дете от Кардам

Назначени са още две съдебно-медицински експертизи по случая със смъртта на 9-годишния Стефан от генералтошевското село Кардам, съобщи изпълняващият длъжността ръководител на Окръжна прокуратура в Добрич Златко Тодоров. Те също са изпратени във Военномедицинската академия в София, заключенията трябва да бъдат получени до края на месеца.

Експертизите са по писмени данни. След изготвянето им ще бъде направен анализ на всички доказателства по делото и ще се вземе решение ще има ли обвинения, ако има такива - по кой текст от Наказателния кодекс и срещу кого, посочи Тодоров. Целта на експертизите е да се установи механизмът, по който действа отровата фосфин и какво е причинила на починалото момче и на другите деца.

Отровен газ е убил малкия Стефан от Кардам, вдишвал го повече от 12 часа

Както Про Нюз Добрич първи писа, 9-годишният Стефан почина в дома си в с. Кардам на 27 октомври. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич.

Жена предостави дома си на семейството на починалото дете от с. Кардам

По официални данни на прокуратурата смъртта на момчето и здравословните проблеми на другите пет деца са причинени следствие отравяне с газ фосфин, който е отделен от отрова за гризачи, поставена в къщата на семейството.

Бащата на децата е в затвора.

c