Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

За трети път къртиха павета в Градския парк в Добрич

За поредната вандалщина в Добрич – изкъртени бетонови блокчета в Градския парк „Свети Георги”, съобщиха в социалната мрежа. Публикувани са и снимки, на които е видно, че паветата са хвърлени в заледеното езеро.

От Георги Панов, управител на ФСБ – фирмата, която отговаря за охраната на парка, Про Нюз Добрич научи, че деянието е извършено в петък през деня. Той предположи, че отново авторите са деца, но няма информация да са заловени.

За тях е забавление, явно опитват здравината на леда в езерото, коментира Панов. По думите му предни години е било модерно да счупят и хвърлят пейки или кошчета за боклук. Управителят на ФСБ припомни, че фирмата има ангажимент да охранява парка само през нощта. Кощунство е да даваш пари за охрана на парка през деня, категоричен бе той. И обясни, че въпреки, че охраняват парка само вечер, изпраща и през светлата част на денонощието служител да го обикаля.

Това е трети случай на къртене на бетонови блокчета в парка на Добрич за по-малко от месец и половина. Първия път служители на ФСБ установиха на място младежите и осуетиха намеренията им да продължат да рушат.

Вторият вандалски акт бе извършен на 13 декември, тогава сигнал до Про Нюз Добрич подаде наша читателка. След бързата намеса на ФСБ и полицията децата – на възраст около 10 години, бяха заловени.

Снимки: Надежда Иванова

c