Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

На море в Албена през май – защо не?

Майските празници са още един повод да удължим ваканцията и да се откъснем за малко от сивото ежедневие. Само с няколко допълнителни дни отпуск в началото на пролетния месец можете да си подарите дълга и релаксираща почивка на морето в Албена на специални цени.

Въпреки песимистичните прогнози на метеоролозите, май месец е идеален за ваканция по Българското Черноморие. Е, може би няма през целия ден да се излежавате на плажа, но възможностите за разходка, спорт и СПА релакс са неограничени. Ето и няколко съвета какво можете да правите, докато сте на море през май:

Спортувайте

Активният начин на живот е здраве. Дори и да не сте любители на спортовете, можете да опитате нещо различно и интересно, докато се наслаждавате на ваканцията. Например:

Разходката с кон по плажа привечер;
Училището за плуване с висококвалифицирани треньори;
Тенис академията в най-модерния тенис център в България;
Часът по Зумба със сертифициран инструктор.

Това са само част от възможностите за спорт, които да опитате в Европейския курорт на спорта за 2020 година Албена.

Релаксирайте

СПА центровете Медика-Албена, Елементс, Сенсис и Ралица ви очакват. В тях ще откриете най-иновативните технологии в меди- и СПА комплексите, съчетани с благоприятните природни фактори, които притежава Албена. Водата в целия комплекс е минерална и има особено благоприятен ефект за нервната и опорно-двигателната системи. А квалифицираните специалисти ще се погрижат за вашето здраве и пълноценен релакс през цялата ви ваканция.

Забавлявайте се

Богата музикална и анимационна програма ви очаква както в хотелите, така и в а ла карт ресторантите в Албена. Културното пътешествие по света ще ви позволи да не скучаете нито ден. А за най-малките гости на комплекса анимационните екипи са подготвили безброй изненади и приключения. Курорт Албена е чудесно място за почивка на морето през май.

Насладете се на качествена и вкусна храна

На няколко километра от курорта са разположени собствените ни био градини, в които отглеждаме плодове, зеленчуци и подправки специално за вас. Там е и биофермата ни с телета от породата Блек ангъс, известни с висококачественото си месо. В близост до Албена са и лозята, от които идва пивкото вино Геранеа, пленило вкуса на хиляди почитатели, избрали да прекарат почивката си на море в Албена.

Разходете се в района

В близост има много забележителности, които си заслужава да посетите.

Някои от тях са:

Дворецът в Балчик;
нос Калиакра;
Делфинариумът във Варна;
етнографския комплекс в Добрич;
Мадарския конник;
Аладжа манастир;
град Несебър.

Това са само част от интересните дестинации, до които организираме екскурзии. Заслужава си да опознаете тези места. А ако сте любители на силните усещания, можете да си подарите екстремно джип сафари или разходка с яхта по Черно море. За любителите на традициите пък баба Радка от село Солник е подготвила интересни истории и вкусни гозби. Какво повече му е нужно на човек, за да се отиде на море в Албена през май?

Това са само една малка част от причините да изберете морето в Албена за своята ваканция в началото на май. Хотелите, които отварят врати по това време, дават възможност да изберете най-подходящата концепция за вас – от нощувка и закуска до Ултра ол инклузив. Екипът на Албена ще се погрижи да направи ваканцията ви незабравима!

c