Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Малкият Преслав от Добрич има нужда от подкрепа, за да проходи

От раждането си до днес животът на Преслав Петров Колев от Добрич е ежедневна борба с тежката диагноза детска церебрална парализа. Откакто се е родил до днес, когато вече е на 8 години, семейството му се бори с тази болест.

Когато бил на годинка и два месеца, след преглед в клиниката на проф. Чавдаров – "Св. София", родителите му  разбрали, че Преслав е обречен за цял живот и че няма лечение за болестта.

„Но ние не сме спрели да се надяваме и да се борим. Следващите 7 години сме обиколили цяла България. Дори заминахме за Германия с надеждата да намерим лечение на заболяването му. Не постигнахме голям резултат на лечението там и затова се върнахме в България, за да потърсим друг, по-ефикасен начин за борба”, споделят близките.

Насочили ги към професор Ердал Карагьоз, който дава големи шансове за подобрение на състоянието на Преслав в турската болница "Liv Hospital". За да има по-добър резултат, Преслав трябва да посети клиниката в продължение на два курса за трансплантация на стволови клетки.

Семейството вярва в добрината на хората и се надява на подкрепа и помощ. Вярват, че момченцето един ден ще бъде самостоятелно и ще направи своите първи крачки. Благодарят на всички, които ще ги подкрепят.

„Преси е едно борбено и любознателно дете, много обича книжките и приятелите си. Но, за съжаление, диагнозата му пречи да се развива като своите връстници.

Моля ви като майка, която е безпомощна и не може да помогне на своето дете. Сърцето ми се къса, като го гледам как иска да ходи, а не може. Благодаря с цялото си сърце за подкрепата и давате сили да продължим напред”, споделя майката на момченцето.

Лечението му може да бъде подкрепено тук:

c