Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

"Добруджа" с готовност за атака на плейофите

От днес се подновява първенството а Националната хандбална "А" група при мъжете. Две срещи от редовния 10-и кръг ще бъдат изиграни в днешния ден. От 14:00 ч., последните в таблицата "НСА" приемат лидера "Локомотив" (Варна). Час по-късно е началото на втория двубой - "Пирин-64" – "АСТИ-91". В този кръг играчите на ХК "Добруджа" почиват.

В сравнение с останалите състави, добруджанци ще имат възможност за доста по-сериозна подготовка, тъй като и срещата от следващия 11 кръг - срещу столичани от "НСА", е отложена. На практика, "жълто-зелените" ще се върнат в надпреварата на 25 януари, когато в 12- кръг гостуват на шампиона "Локомотив". До тогава ръководството на състава предвижда изиграването на една контрола срещу "Калиакра" (Каварна).

За добричлии, не е особено окуражаващ факта, че когато трябва да се вложат усилия за влизане в зоната на плейофите, Йордан Михайлов - плеймейкър на състава, напусна тима и премина в "Чардафон" (Габрово). Всички останали хандбалисти обаче продължават битката и през пролетния дял. От ръководството на състава коментираха, че нови попълнения няма да бъдат търсени. Наставникът на състава заяви, че ще разчита на младата кръв от юношеската школа.

Атаката в мъжкото първенство, "Добруджа" започва от 6-ата позиция - с актив от 8 точки, положителна голова разлика (240:210 ) и с равен брой победи/загуби - по 4. Само точка дели "жълто-зелените" от влизането в плейофната зона.

Източник: sportal.bg

Снимка: HC "DOBRUDJA" Dobrich

c