Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

100 000 лв. дари Ген. Тошево за изграждането на гаражи за Пожарната

Продължават строителните дейности по изграждането на нови гаражни клетки за пожарните автомобили на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – град Генерал Тошево, съобщават от местната администрация.

Наред със сключения договор с Министерството на вътрешните работи /МВР/, за изпълнение на строителните дейности, е подписано споразумение между местната Община и МВР за финансиране чрез дарение на заложените по Проекта строително-монтажни дейности.

Средствата са в размер на 100 000 лв. и са осигурени от общинския бюджет.

Предстои изграждане на нови гаражи за колите на Пожарната в Ген. Тошево

http://pronewsdobrich.bg/2019/10/15/predstoi-izgrazhdane-na-novi-garazhi-za-kolite-na-pozharnata-v-gen-toshevo/

Срокът за изпълнение на строителството на гаражните клетки е 90 дни и е в сила от датата на откриване на строителната площадка.

От Общината напомнят, че с Решение №2-13 от 9 март 2017 година Общинският съвет в Генерал Тошево даде съгласие - целево да бъдат отпуснати 100 000 лв. на МВР.

В момента се извършват ремонтни дейности за енергийно обновяване на съществуващата сграда на Пожарната служба. Те се реализират по одобрен Проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 5 жилищни и 4 административни сгради. Заложеното в Проекта предвижда изпълнението на хидроизолация на сградите на РС ПБЗН - Ген. Тошево.

c