Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нова придобивка за с. Зърнево: Отвори врати стоматологичен кабинет

На нова придобивка се радват от скоро жителите на тервелското село Зърнево – преди около месец отвори врати модерен стоматологичен кабинет. Инициативата е на специалиста по дентална медицина д-р Шенай Кадир.

За Про Нюз Добрич д-р Кадир разказа, че кабинетът й се помещава в новопостроена сграда. До преди две години и половина в Зърнево е имало кабинет по дентална медицина, който бил поддържан от Община Тервел. В него работела тя, но само два пъти седмично. След излизането й по майчинство кабинетът бил закрит.

В момента жителите на село Зърнево могат да ползват предлаганите от д-р Кадир услуги всеки ден. Предстои лекарят да сключи договор със Здравната каса за настоящата година. Пациенти обаче има и сега – след като научили, че е разкрила кабинет, е търсена от доволните от нея хора от предното й работно място. Сред тях са както жители на Зърнево и околните села, така и хора от Тервел и Добрич, има и нови пациенти.

Д-р Шенай Кадир е семейна, с едно дете. Завършва Дентална медицина в столицата на Турция Анкара. Веднага след дипломирането си се прибира в България. Не се налага да държи каквито и да е приравнителни изпити. След 6-7 месечно изчакване да бъде легализирана дипломата й започва работа в частна клиника, където има 6-7-годишен стаж.

За денталната медицина в Анкара д-р Кадир споделя, че е на много по-високо ниво от България – и като материали, и като сгради. По стъпките на младата лекарка е тръгнала и сестра й, която също учи Стоматология, но в България.

c