Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Волейболът е Про спорт №1 в Добрич

Волейболът в Добрич получи поредно признание от спортната общност на град за изминалата 2019 година. Пламен Христов бе избран за Треньор №1 на Добрич, в традиционната анкета за най-добрите спортисти на града, пише BGvolleyball. Мъжкият волейболен тима на "Добруджа 07", воден от Пламен Христов до месец декември м.г., пък стана Отбор №1 на Добрич за същия период, получавайки еднакъв брой точки с хандбален клуб "Добруджа". 

Професионалният волейбол получава за поредна година признание за постигнатите резултати по време на изминалия сезон. Припомняме, че през 2018 година Пламен Христов и отбора отново спечелиха приза за номер 1 в традиционната годишна класация "Спортист на годината" в Добрич.

Без съмнение, другият колективен спорт в Добрич - хандбалът, макар и не толкова атрактивен като волейбола, неизменно е сред най-добрите - Национален вицешампион и редовен участник в Европейските клубни турнири. Уви, нищо от споменатото не се отнася за "Цар футбол" в Добрич - също колективен спорт, а и с претенции за практикуване на професионално ниво. През настоящия сезон, т нар. професионалисти в ПФК "Добруджа" са еднолични водачи в шампионата, но при аматьорите. Факт, който пък е в пълен разрез с предварително заложените цели през последните години.

Юндер Бейтула е Спортист №1 на Добрич за 2019 година

Припомняме, че след четвъртото място във волейболната Суперлига през миналата година, целта, която пък щабът на "Добруджа 07" си постави - класиране в Топ3 при мъжете през сезон 2019/2020, предстои да се реализира. Независимо, че Пламен Христов бе определен за най-добър треньор за 2019, клубното ръководство го освободи от поста старши-треньор (в края на месец ноември м.г.), заради трите последователни загуби, които "зелените" допуснаха в началото на тазгодишния шампионат. Като класиране, негативната серия за "Добруджа 07" не се отрази зле, тъй като съставът заемаше третото място във временното класиране на шампионата. Важно е да се отбележи, че динамиката в селекцията при останалите тимове в Суперлигата е ожесточена и продължава, както заради първоначалните финансови проблеми, които част от столичните тимове постепенно започнаха да преодоляват, така и заради амбициите на "Монтана" и "Левски", които не крият апетитите си за третата позиция - поне на този етап от първенството.

След края на зимната пауза в мъжката Суперлига, "Добруджа 07" ще стартира от петото място в таблицата на временното класиране и със сигурност няма да има лека втора част от редовния шампионат. Добрата вест за феновете е, че играчите и новият треньор вече се сработиха доста добре, което личи и от резултатите им. Само една допусната загуба - като гости на шампионите "Нефтохимик 2010", в последните четири кръга.

Колко и какви успехи ще завоюват в професионалния спорт, водещите добрички тимове - СКВ "Добруджа 07" и ХК "Добруджа", отговор ще дадат резултатите им през настоящата 2020 година.

c