Добрич Общество

Празничните елхи да се засадят в парка, призовават от Община Добрич

Коледните дръвчета да не се изхвърлят на боклука, а да се запазят живи като бъдат засадени в градския парк “Свети Георги”, апелират в края на празниците от Община Добрич.

Идеята е да се създаде „коледна градинка“ в парка. Обособената площ е на място, където поддръжката ще е лесна по време на всички сезони. Желаещите да се включат в инициативата могат да се свържат за допълнителна информация с Христо Даскалов – главен експерт – озеленяване в Община град Добрич на тел.: 058/601207 или на ел. адрес: h_daskalov@dobrich.bg
В Коледната градинка всеки ще може не само да засади живото си коледно дръвче, но и при желание да го украси, отбележи и да се грижи за него.
Основната цел е да се запазят живи празничните дръвчета, а не да бъдат отсичани.

От общинската администрация посочват, че отглеждането на коледно дръвче дори с корен в саксия, вкъщи е доста трудоемко и специфично. Влажността, температурата и като цяло условията в затворени пространства не са подходящи за отглеждане на елха, която расте навън. Рязката промяна на температурите уврежда растителността, вследствие на което след кратко време игличките изсъхват, пожълтяват или директно опадат. Именно заради това, желанието ни е да запазим дръвчетата живи като ги засадим навън.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *