Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Осигурени са средства за лечението на Дани от Добрич и през 2020 година

2019 година е изпълнена с успехи за малкия Дани от Добрич. Това съобщават в социалната мрежа близките на детето, които посочват, че успехите му без подкрепата на всички, подали му ръка, нямаше да се случат.

Припомняме, че Йордан Ганчев, или Дани, както е популярен в нашия град, е едно борбено момченце на две години и 11 месеца. То страда от Детска церебрална парализа и спастична квадрипареза. Миналата година по Коледните и Новогодишни празници в Добрич се проведе мащабна благотворителна кампания за набиране на средства за лечението му. Добри хора откликнаха и с дарените средства момченцето провежда усилена рехабилитация в София и Добрич.

По сметката си Дани има достатъчно парички за провеждането на терапиите и през следващата година, съобщават близките му. Видно от публикувана снимка средствата са в размер на 64 807 лева. Те му пожелават да постига завидни резултати, с които да продължава да ги радва.

Близките на Дани разказват, че е започнал много да говори, за това и го наричат Данчо-бърборанчо. Детето става все по-уверено в движенията си, благодарение на специалистите, които работят с него, е постигнало много за отиващата си тази календарна година. Последният му успех е, че може да се задържа изправен около минутка сам, без да го крепи никой на стената. Минутка по минутка - часове ще станат, убедени са хората, които го обичат безкрайно.

„Малкото джудженце на Дядо Коледа Ви благодари за всичко, което направихте за него и Ви пожелава през новата година да сте благословени със здраве, щастие, късмет, успехи, любов и много незабравими и споделени моменти!”, са посланията на Дани и неговото семейство.

c