Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Увеличават физиотерапевтичните процедури в Медицинския център в Тервел

Две нови процедури – Парафинотерапия и Луготерапия, да бъдат предлагани във Физиотерапевтичния сектор на Медицинския център в Тервел предвижда Общината. За целта се налага разширяване на сектора. За финансирането на дейностите Общината ще кандидатства с проект по „Красива България”, реши на последното си заседание Общинският съвет.

От докладната записка става ясно, че Физиотерапевтичният сектор работи с оптимална натовареност, а услугите, които предлага, са търсени от гражданите на общината. Завеждащ е д-р Павлина Бахлова, която работи и в ДКЦ II в Добрич и тази година и бе отличена на национално ниво от Българския лекарски съюз.

Съвместно с д-р Бахлова са идентифицирани видове процедури, които са желани от пациентите и лекарите, оперативните разходи за тях са ниски и дейностите се финансират от Здравната каса. Освен лечението с парафин и луга, търсени са и две други процедури – Магнито- и Пресотерапия. За тях ще се търси възможност за набавяне на апарати.

Разширението предвижда отварянето на топлата връзка между сега работещия Физиотерапевтичен сектор и свързването му с малка част от неизползваемото крило на бившето АГ-отделение. Ремонтните дейности включват подмяна на дограма, преустройване и ремонт на помещения, реконструкция на сградни инсталации.

Ако проектът бъде одобрен от „Красива България” Община Тервел ще осигури съфинансиране в размер на 55 процента.

Снимката е илюстративна

c