Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

На над 40 събития кани през 2020 г. ценителите на изкуствата"Двореца" в Балчик

С повече от 40 събития през 2020-а "Двореца" в Балчик ще привлича ценителите на изкуствата, обявиха от държавния културен институт програмата за новата година.

"Четирите галерийни зали на "Двореца" ще отворят врати за поредица от изложби, чието начало ще бъде поставено още през януари с живописната "Дворцова мистика", а напролет ще бъдат представени "Съкровища от фонда на Националния исторически музей" и "Оръжейни експонати от времето на Освободителната руско-турска война", добавят от културния институт.

Афишът на Откритата сцена на "Двореца" ще представи през новия туристически сезон поредица от спектакли - операта "Хубавата Елена", балета "Копелия", мюзикъла "Уестсайдска история" и други на музикални театри от страната, както и танцовата постановка "Лятна латинофиеста" с участието на Алфредо Торес.

Край залива на "Двореца" ще опънат стативи и много майстори на четката, които ще се съберат на пленерите "Пространство и време", "Съвременни художници на Балчик", "Художници, Балчик, Любов".

Заедно с поредното издание на Дни на италианската култура архитектурно-парковият комплекс ще бъде територия и на Дни на естонската и Дни на чилийската култура през лятото, съобщи директорът на културния център Жени Михайлова.

c