Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Лов на фазани в Добричко

Ловно-рибарските дружини на селата Черна, Житница и Лясково, община Добричка, бяха домакини на традиционния председателски лов на сдружение „ЛРД-Добрич“- гр. Добрич.

Всяка година в навечерието на Коледа, вече десетилетия наред, се провежда този лов, в който участват председателите на ЛРД, членовете на управителния съвет и контролния съвет на Сдружението. Този път гости бяха председателят на ловното сдружение от Вълчи дол Николай Христов, с група ловци, с които добричкото Сдружение имат договор за съвместна дейност и отлични взаимоотношения.

Създадената организация бе за ловуване на фазан. Илия Михайлов, председател на УС на сдружение „ЛРД-Добрич“ и член на УС на НЛРС-СЛРБ, сподели:

„Повече от десетилетиe, всяка година се прави организация за разселване на фазани, а през зимните месеци е в ход и редовното им подхранване. Благодарение на усилията на ловците от Добричко, броят на фазаните всяка година се увеличава. На миналогодишния председателски лов в ловния район на ЛРД Методиево слуката е над 20 фазана.

Това събиране преди празниците се използва и за своеобразен отчет на свършеното през 2019 г. Споделят се проблемите, които имат да решават ловците и риболовците през следващата година. Обменя се опит с колегите от сдруженията, с които имаме сключен договор за съвместна дейност.“

В председателския лов участваха над 45 ловци, разпределени в три групи в ловните полета на ловна дружина с. Житница с председател Георги Ламбов, ловната дружина в с. Черна с председател Стефан Костадинов и тази  на с. Лясково с председател Петър Симеонов.

Ловният излет продължи повече от три часа, като крайният резултат  е отстреляни 15 фазани и още толкова останаха в природата.

Мероприятието продължи с другарски обяд, организиран от Сдружението, на който по традиция се споделиха интересни случки от ловците през годината, обмени се опит по отношение на ловно-стопанската дейност, вдигаха се наздравици.

Накрая Илия Михайлов пожела на всички членове в цялата страна, както и на партньорските организации от Гърция и Румъния здраве, щастие и радост в семействата през новата 2020 г. И, разбира се, традиционното "Наслука!"

                                                               Николай Мирчев

c