Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

5-звездна Нова година с изискани ястия и музикални звезди за гостите на Албена

Неповторима  5-звездна Нова година обещава за гостите си курортът Албена. Те ще посрещнат Новата 2020 година в приказната атмосфера на балните зали на петзвездните Маритим хотел Парадайс Блу и „Фламинго Гранд”.

Специалната музикална програма е с участието на DJ Теди Джорджо и гост звезди като „Сигнал”, Деси Добрева и Таня Боева.

Новогодишното меню в Маритим хотел Парадайс Блу е подготвено от шеф готвачите Христо Узунов и Живко Стоянов и техния екип.
Началото ще бъде поставено с традиционна салата от зеленчуци с биволско сирене, пъдпъдъче яйце, прошуто, приготвени с различни техники. Менюто включва още средиземноморска комбинация от сотиран октопод, скариди и мариновани бейби калмари. Основното ястие е сочно свинско бон филе с класическо френско пюре от кестени. Вечерята включва още сорбе с екзотичен вкус, отбрана селекция от български сирена и мезета, Новогодишна баница с късмети. Сладък завършек на старата година ще даде торта „Червено кадифе”.

Шеф готвачите са подготвили и новогодишно вегетарианско меню.

Гост звездите на празничната нощ в Маритим хотел Парадайс Блу ще бъдат „Сигнал” и Деси Добрева.

За доброто настроение на гостите на Фламинго гранд хотел и спа ще се грижат  Таня Боева и DJ Теди Джорджо.

Новогодишната гала вечеря ще е в ресторант Есеншъл по 5-степенно меню, представено от шеф Иван Георгиев и шеф Мартин Екзархов. Празничното меню включва комбинация от зеленчуци и сирена, в комбинация с патешко магре и запечено френско козе сирене. Сред другите блюда са пъдпъдък с горски гъби и сушени плодове, гарниран с класическо френско пюре от кестени и сос от манатарки. Основното ястие е съчетание от сочно телешко и свинско бон филе. Отбрана селекция от български сирена и мезета, Новогодишна баница с късмети също присъстват в менюто. Финалната нотка ще е с Червено кадифе с маскарпоне, парфе от тиква с Филаделфия и шоколадово изкушение с лешников крем.

c