Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

4-членно семейство пострада при верижната катастрофа по пътя Добрич-Варна

Четиричленно семейство е сред пострадалите при тежката верижна катастрофа, която стана тази вечер по пътя Добрич-Варна, в района на Стожер. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Спешно отделение д-р Калоян Куртев.

 Майката е  на 31 години, а бащата - на 33 години, децата са на 6 и 9 години. За майката се изчакват резултатите от изследванията от образната диагностика. Бащата е със съмнения за определени травми, но тепърва ще им се правят допълнителни изследвания. Едното дете – момиченце на 9 години, е с порезна рана в слабините. То е прието в отделението по хирургия и ще бъде обработена раната. Братчето е на  6 години. То има съчетана травма, включително и счупване на прешлен. Затова е насочено към болница във Варна. Родителите са в стабилно общо състояние, но все още няма резултати от изследванията им.

Мъж на 26 години е със съчетана травма и е в шоково състояние. Той е приет в отделението по реанимация. Има контузия на главата, комоцио и гръдна травма с контузионни огнища в белия дроб. Тази вечер му предстои спешна операция по повод остър хирургичен корем.

Пострадали са още двама шофьори – на 28 и 46 години. По-младият е дал кръвна проба за алкохол и наркотици, но е отказал рентген и е бил освободен срещу подпис. За другия шофьор все още се изчакват резултатите от изследванията.  

Както Про Нюз Добрич по-рано писа, тежката верижна катастрофа стана тази вечер по пътя Добрич-Варна, в района на с. Стожер. Според очевидци, блъснали са се „Субару”, „Опел Корса”, „Форд Транзит” и джип „Мерцедес”. Те твърдят, че неправилно изпреварване е причината за тежкия инцидент.

c