Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Майка от Добрич отказа цветя за рождения си ден, дари парите за децата от Кардам

Млада жена от Добрич, майка на две малки деца, се отказа от букетите от приятелите си на рождения си ден и дари набраните средства в подкрепа на братята и сестрите на починалия Стефан от генералтошевското село Кардам. Това съобщи за Про Нюз Добрич организаторът на благотворителната кампания за подпомагане на почерненото семейство Вили Димитрова.

На личния си празник младата майка приготвила кутия за набиране на средства от гостите си. Така били събрани 200 лева. Дарителката поставила кутията в офиса си и продължава да набира средства за децата от с. Кардам. Тя ще бъде отворена заедно с останалите благотворителни кутии на 30 декември. Жената е пожелала да остане анонимна.

Средствата се събират за ремонт на къщата на семейството в с. Кардам. Той ще започне през пролетта, когато атмосферните условия позволяват извършването му.

Както Про Нюз Добрич първи писа, 9-годишният Стефан почина в дома си на 27 октомври. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич.

По официални данни на прокуратурата смъртта на момчето и здравословните проблеми на братята и сестрите му са причинени следствие отравяне с газ фосфин, който е отделен от отрова за гризачи, поставена в къщата на семейството.

Бащата на децата е в затвора.

Снимката е илюстративна

c