Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Младоженци от Добрич събраха на сватбата си средства за „Чудната градина”

За мил жест от страна на младоженци от Добрич към социално предприятие „Чудната градина” сподели председателят на фондация „Свети Николай Чудотворец” Мария Методиева. Новината е от преди няколко месеца, но са решили да я запазят и съобщят в дните преди Коледа, защото е вълшебна.

Сватбеното тържество на Марина и Илия Илиеви се състоя в края на лятото, разказа за Про Нюз Добрич Методиева. Преди това младоженката заедно с кумата си Милица и приятелката им Дани решили да зарадват с дарителски жест „Чудната градина”. Посетили социалното предприятие и съобщили за намерението си. Това много ни зарадва, посочи председателят на фондацията.

На сватбата си Марина и Илия организирали малко благотворително събитие. Поставили буркан и чрез него набрали средствата. Сумата не е важна, за тези пари можеха да отидат на почивка, да си купят нещо, но решиха да ги дарят на „Чудната градина”, сподели Мария Методиева. След сватбеното тържество посетили социалното предприятие и предоставили  събраните средства. По думите на председателя на фондацията това е един от най-милите жестове към тях през отиващата си година. 

„Опитваме се да вдъхновяваме хората, защото какво по-хубаво от това да правят някакви смислени неща. Тези млади хора определено са такива”, коментира Методиева.

c