Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед" зарадва малчугани от Добрич

За пета поредна година кампанията на 1bike "Колело за смет, за дете велосипед" срещна деца в неравностойно положение с техния първи велосипед. За първи път инициативата се осъществи в Добрич.

В навечерието на Коледа 48 деца от Добрич и областта получават своето първо колело.

Инициативата на 1bike в Добрич се осъществява от информационна агенция Про Нюз Добрич с подкрепата на Регионалната дирекция за социално подпомагане и „СТАРТ“ АД, част от икономическа група Монбат.

Велосипедите са дарени от хора от цялата страна в последните две години. Момчетата от 1bike и техни приятели ги отремонтираха, за да стигнат сега до децата в навечерието на празниците.

По-рано тази година велосипеди от кампанията бяха дарени и в област Смолян.  В нашия регион се даряват 48 колелета, подходящи за децаот 2 до 6 години.

От Регионалната дирекция „Социално подпомагане” изготвиха списъци с деца от приемни и от социално слаби семейства, които да получат ремонтираните велосипеди.

За малчуганите от общините Добрич и Добричка това се случи днес в Държавния куклен театър „Дора Габе”. Благодарение на социалната ангажираност на „СТАРТ“ АД, децата имаха възможност да гледат кукления спектакъл „Търси се приятел”. След това Дядо Коледа им подари велосипедите и лакомства.

11 велосипеда ще бъдат подарени на семейства от община Балчик. Те ще ги получат лично от Дядо Коледа, който ще посети домовете им в понеделник, 23 декември.

c