Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Д-р Ивайло Петев оглави Общински фонд „Здраве” в Добрич

Нов Управителен съвет на Общински фонд „Здраве” избра на свое заседание Общинският съвет на Добрич. Негов председател е съветникът от МГ ГЕРБ/ СДС и началник на АГ-отделение в болницата в Добрич д-р Ивайло Петев. Зам.–председател е д-р Явор Милушев, а членове Гинка Василева, д-р Хасан Ефраимов, д-р Желка Керанова и Милко Пенчев. Управителният съвет включва още 3 представители на общинска администрация.  

Правилникът за организацията, реда и работата на Общински фонд „Здраве“ бе приет с решение на ОбС през април 2018 година, припомнят от Общината. С него се определят органите, реда и условията за финансово подпомагане на специализацията и/ или осигуряването на социално-битови условия за лекари и специалисти по здравни грижи, с цел обезпечаване на необходимото кадрово обслужване на лечебните заведения за болнична помощ на територията на Община град Добрич. Правилникът бе изменен и допълнен през ноември 2018 г., така се оптимизирана дейността на фонда и са разширени възможностите за подпомагане. В нормативния акт подробно са описани редът и процедурите за отпускане на финансови средства и социално-битово подпомагане на лицата, условията и изискванията към кандидатите и цялостната организационна и финансова структура на общинския фонд.

Към настоящия момент са проведени 22 открити работни заседания на фонда, по време на които са одобрени кандидатурите на 23 лекари и специалисти по здравни грижи.

c