Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ученици от община Тервел участваха в кулинарна изложба

В кулинарна изложба се изявиха ученици от община Тервел и техните родители, проявата се проведе в Центъра за социални услуги в село Коларци. Своите умения представиха възпитаници на СУ “Йордан Йовков“, ПГТО „Дочо Михайлов“ и Обединено училище „Д-р Петър Берон“ в село Коларци. Домакините трета поредна година се обучават в професионална паралелка и ще придобият професия в сферата на кулинарията.

Всяко училище сформира отбор от 6 ученици, които участваха в изработването на кулинарни изделия в три кръга: студен сандвич с коледна украса, торта с коледна украса и бонбони. Емоциите бяха много, вкусните моменти – също. Гост на проявата бе зам.-кметът на Тервел Велчо Велчев. Продуктите и необходимите инструменти бяха осигурени от организаторите - Община Тервел и МИГ Тервел-Крушари. Всяко от училищата получи грамота за участие.

Кулинарната изложба се реализира по дейност „Кариерно консултиране и професионално ориентиране на учениците от етническите малцинства“ от проект „Интегрирани мерки за подобряване на достъпа до образование и социално-икономическа интеграция на уязвими групи в община Тервел“. Водеща организация е Общината, а МИГ Тервел-Крушари е партньор при изпълнението на дейността. Преди старта на кулинарната изложба младите хора се запознаха с работата на Центъра за социални услуги в село Коларци. Той е построен и оборудван чрез общински проект, финансиран от МИГ Тервел-Крушари.

c