Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Албена е идеално място за един от най-полезните спортове – плуването

Приковани на ученическата скамейка или на бюрото у дома децата прекарват повече от 12 часа от денонощието в седнало положение. При възрастните статистиката не е по-обнадеждаваща. Тогава идва спортът, за да ни мотивира да се раздвижим и да размърдаме кръвта в кръвоносните си съдове. Като морска дестинация, облагодетелствана с източници на минерална вода и невероятна природа, Албена е идеалното място за упражняване на един от най-полезните спортове – плуването.

От Училището по плуване Grand Swimming Trainers посочват 7 ползи от него:

1. Учи ни да пестим енергия

Може би и сами сте усетили, че във водата тялото става по-леко. Тази разлика е цели 50%. Логично разликата в теглото се отразява и на изразходваната енергия за извършване на дадена дейност – в случая за плуване. Свиквайки с плуването и пестенето на енергия при него, тялото се научава да изразходва по-малко енергия и на сушата. Работата на професионалните треньори от Училището по плуване е да ви научат как да сте активни, пестейки енергия.

2. Заздравява мускулите

Не е тайна, че плуването натоварва цялото тяло ефективно, а това води до заздравяване на мускулите. При него не се трупат огромни и неефективни мускули, а напротив – мускулната маса се разпределя равномерно и добиваме здравословен и стегнат вид, които още веднъж затъврждава предимствата на плуването пред много други спортове.

3. Помага на сърцето

Едно от най-добрите кардио упражнения, които можем да подарим на тялото си, е точно плуването. Като аеробичен спорт то кара сърцето ни да работи по-ефикасно и да изпомпва по-голямо количество кръв, която достига до всеки мускул в тялото ни. Треньорите от Училището по плуване ще ви помогнат да поддържате добра форма, докато се отпускате във водата.

4. Регулира телесната мазнина и холестерола

Колкото и да се опитваме да скрием желанието си да изглеждаме добре, здравословното тегло е важно, а поддържането му е в пъти по-приятно, когато се случва, плувайки в минерален басейн. Контролирането на нивата на холестерола е от съществено значение за доброто здраве и поддържането на тонуса ни.

5. Подобрява мозъчната дейност и редуцира стреса

В борбата срещу стреса обикновено ние сме губещите. Той е в автомобилния трафик, в офиса, на опашката в супермаркета, в новинарската емисия – поглъща ни и нямаме друг избор освен да потърсим бягство от него. Един от най-добрите начини да се отпуснем и да забравим за стреса е плуването. Също като делфините, при хората то развива мозъчната дейност и освобождава излишното напрежение.

6. Води до по-дълъг живот

Плуването е не просто спорт, но и начин да живеем по-дълго и щастливо. Проучване на университета в Северна Каролина сочи, че плуващите хора имат 50% по-малка вероятност да починат на ранна възраст. Предвид всички негови ползи за здравето, не е изненада, че плуването води до по-дълъг и пълноценен живот.

7. Възпитава и забавлява

Плуването изисква самодисциплина и отдаване, което изгражда полезни черти на характера. Освен това, често практикувано в малки групи, то изгражда приятелства за цял живот. Общите интереси свързани с водния спорт карат малки и големи да общуват често и така да се сближават. Общуването на живо в XXI век е ценност, а плуването определено не върви ръка за ръка със смартфона, но определено работи в приятна компания.

Ако още търсите причини да се запишете в нашето училище по плуване Grand Swimming Trainers, можете да разгледате снимките от Коледното парти, на което отличниците се позабавляваха докато демонстрираха наученото от любимите си треньори.

c