Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Родни тимове доминираха на Международния фест "Зимна Албена"

Приключи първото издание на Международния спортен фестивал "Зимна Албена", който се проведе в едноименния Европейки курорт на спорта - "Албена", който наскоро получи отново признание и бе избран за такъв и през 2020 година.

След приключване на тридневната надпревара, станаха ясни и имената на победителите в отделните турнири - по тенис на маса и бридж.

"В надпреварата по тенис на маса имаше внушителна хегемония на държавния отборен шампион от "Дунав" /Русе/ Стефан Лъвчиев който спечели 3 шампионски титли - на майсторския турнир при мъжете (в своята възрастова категория 30-39 години - при ветераните) и на двойки мъже, заедно с Иван Радкев от тима на "Комфорт" /Варна/", сподели Стефан Георгиев - главен организатор на спортния форум.

Ето кои други станаха шампиони в турнирите по тенис на маса:

  • ветерани (40-49 г.) - Станислав Валяров /Бургас/
  • ветерани (50-59 г.) - Ливиу Петреску /Румъния/
  • ветерани (60-68 г.) - Красимир Михайлов /Балчик/
  • ветерани (69+ г.) - Мирон Дмитриев /Русия/. Втри и трети се класираха балчишките майстори с малката топка Борис Червенков и Георги Михайлов

В надпреварата по двойки - при ветераните, шампиони станаха Александру Енчу и Мирча Нягу от Румъния (в категория 30 до 50 год.). В по-горната възрастова категория ( 50+ ), победители са Росен Рачев /Шумен/ и Тихомир Мичев /Варна/.

В турнира по бридж - при двойките, победители станаха едни от най добрите състезатели на България - Радослав Радев /Варна/ и Станислав Недков /Добрич/, следвани от Тончо Чобанов /Варна/ и Янко Янков /Разград/, а трети са Цветан Ников и Ивелин Иванов от Добрич.

В отборния сблъсък, безапелационни шампиони са състезателите на отбор ''Море"- Илко Попов - капитан /Варна/, Ивайло Манов /Варна/, Паскал Паскалев /Добрич/ и Йордан Щерев /Добрич/. Вицешампион е тима на "Happy star" /Варна/ с капитан Тончо Чобанов, а на трето място е състава на "Tomis" от Констанца, Румъния. Четвърта позиция заема отбор" Албена" в състав - Стефан Георгиев и Драганка Георгиева /Добрич/, Милко Славов и Иван Александров /Варна/.

Състезателите и гостите на спортния форум изказват своята гореща благодарност на мениджърските екипи на сектор"Спорт" и хотел "Фламинго Гранд" в Албена. "Всички сме изключително впечатлени от предоставените отлични условия за игра и почивка в перлата на българското Черноморие. Пожелаваме на цели екип на "Албена" весели празници, много здраве, успехи и дръзновение през новата 2020 година", сподели от името на всички участници, главният организатор на "Зимна Албена" Стефан Георгиев.

c