Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

С 26 медала се окичиха знайковците от Училището по изкуства в Добрич

За шести път ученици от цялата страна показват знания в Националното състезание "Моята Родина". Първи кръг стартира на 20 ноември, като след приключването му възпитаниците на добричкото Училище по изкуствата СУ "Св. Климент Охридски" се окичиха с 26 медала, съобщиха от учебното заведение.

Както в предходното издание, така и по време на тазгодишното, младите климентовци приключват с букет от отличия. Този път те извоюваха 11 златни, 6 сребърни и 9 бронзови.

"Какъв по-хубав коледен подарък за Охридската елха!", коментираха от ръководството на Училището по изкуства. От там добавиха още, че са не по-малко щастливи от бронзовото отличие, което извоюва Виктор Желязков - ученик от 5 "а" клас.

По регламент, въпросите в състезанието "Моята Родина" за всяка от възрастовите групи са 20, като учениците разполагат с не повече от 40 минути за да отговорят.

Въпросите от тестовете за учениците от  втори до четвърти клас  са съобразени с учебното съдържание по „Околен свят“, „Човекът и природа“ и „Човекът и общество“ за съответния клас, изучено към момента на съответния кръг. 

Учениците от 1-ви клас се включват от втория кръг.

Въпросите от тестовете  за участниците от  пети до седми клас и от осми до 12 клас са съобразени с изученото по история на България с натрупване. 

Основен организатор на Националната ученическа надпревара "Моята Родина" е „Образование без граници“.

Втори кръг стартира на 15 февруари 2020 година, като във всички възрастови групи ще бъдат включени и въпроси по темата „135 години от Съединението“ по материал, който ще получат  всички училища – участници.

Финалът за най-добре представилите се от двата дистанционни кръга ще се проведе в края на април или началото на месец май 2020 година в град Стара Загора.

c