Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Уреди за двигателна активност за най-малките деца в Добрич дари Ротари клуб

Уреди за подобряване на двигателната активност на най-малките жители на нашия град – тези от детските градини, дари днес Ротари клуб-Добрич. Дарението бе връчено в детска градина №8 „Бодра смяна” в присъствието на президента на Дистрикт 2482 България дистриктен гуверньор Митко Минев, президента на Ротари клуб-Добрич инж. Генади Ганчев, зам.-кмета д-р Емилия Баева, ротарианци, представители на детските градини.

Уредите за подобряване на спортната активност на децата са на стойност около 14 000 лева. От тях ще се възползват около 2 200 малчугани, посещаващи детските градини в града.

Дарението се осъществи благодарение на проект "Подобряване на двигателната активност на децата в ранна детска възраст" на Ротари клуб-Добрич. Президентът му инж. Генади Ганчев разказа, че е стартирал през февруари т. г., средствата са набрани на ротариански бал в Добрич. Той благодари на представителите на детските градини, че са дали възможност на клуба да се запознае по-отблизо с нуждите им и да им окаже помощ при провеждането на педагогическите занимания, за да растат децата на Добрич здрави, а Ротари клуб да изпълни мисията си – да работи в полза на обществото.

Ротари клуб-Добрич доказа, че е място, което събира хора, проявяващи гражданска ангажираност към общността, в която живеят и работят, посочи дистриктен гуверньор Митко Минев. По думите му грижата за младото поколение е основна цел и задача на ротарианските клубове в страната. Минев посочи, че Ротари клубовете реализират и други проекти, насочени към децата – свързани с профилактиката и ранното откриване на заболявания като диабет, очни заболявания, гръбначни изкривявания.

c