Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

"Двореца"-Балчик е най-добрия от 100-те туристически обекта в България

В края на  2019 г. "Двореца" – Балчик получи едно от най-високите признания за своята дейност, съобщиха от държавния културен институт.

Българският туристически съюз присъди на културния център наградата за “Най-добър обект” от Национално движение “Опознай България – 100 Национални туристически обекта”.

Официалното награждаване се проведе  на 14 декември, в културен дом “Средец”.

НД “Опознай България – 100 НТО” е една от най-престижните инициатива на БТС. То е най-популярното обществено движение и е емблематично за съюза, без аналог е не само у нас, но и в света. Досега милиони хора са се докоснали до многовековната богата история на България и до нейната неповторима природа. Има участници не само от България, но и от Германия, Русия, Франция, Дания, САЩ, Сърбия, Украйна. Уникалността на движението е в това, че то е многопластово, обхваща не само исторически, но и културни, природни и археологически забележителности. Към вече утвърдените обекти се включват нови, с което се дава възможност на участниците да имат по-голям избор при посещаване на забележителностите в страната ни.

Дворецът в Балчик е своеобразна архитектурна интерпретация на стремежа на неговата създателка Мария към красота и хармония. Едно романтично бягство от реалността към вълшебството на природата.

&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1T9_QCQIsHeUEwzlM6jATMygf13LjCGaEYguecYc8i-A9xW8fHLGwTVcU
c