Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Специализиран курс с водещи медици премина екип на МБАЛ-Добрич

Петдневно специализирано обучение са преминали през тази седмица медици от екипа на Център за спешна медицинска помощ в МБАЛ - Добрич. В обучителния курс, който се реализира по линия на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС), са участвали екипи от центровете за спешна медицинска помощ в София, Хасково, Кърджали, Бургас, Стара Загора, Добрич, Ямбол и Смолян, информираха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването /МЗ/.

Всички участници в курса преминават теоретична и практическа част, като всяка група е ангажирана в рамките на 5 дни в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ. За целите на курсовете, на разположение са 28 високотехнологични манекени, като и 43 симулатора, закупени в изпълнение на проекта ПУЛСС – реализиран в рамките на предходния програмен период, уточняват от МЗ

снимка: Министерство на здравеопазването

"Обученията по ПУЛСС водят доказани български лекари с различни медицински специалности и богат професионален опит. До днес, 13 декември, в рамките на проекта са обучени 322-ма души от работещите в системата на спешна помощ. Графиците са изготвени така, че до м. май 2021 г. всички близо 7000 служители да преминат обучения, в това число и новопостъпилите", коментираха от здравното министерство.

От там припомнят, че за изпълнител на обучението, след проведена процедура по реда на ЗОП, е избрана Университетска болница „Пирогов“.

Общият бюджет на ПУЛСС възлиза на 7 млн. лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ.

Водеща снимка: uk.wikipedia.org

c