Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Деца отново къртиха павета в Градския парк на Добрич

Отново се къртят бетонови блокчета от настилката в Градския парк „Свети Георги” в Добрич, подаде сигнал днес следобед до Про Нюз Добрич наша съгражданка. По думите й този път вандалщината се извършвала на друго място – между малкото и голямото езеро. Авторите й – 3-4 деца на възраст около 10 години, къртели паветата, за да си правят „бабуна” за скачане с велосипеди по една горска пътечка, която излиза на главната крайезерна алея.

Про Нюз Добрич веднага подаде сигнал до ФСБ – фирмата, която отговаря за охраната на Градския парк. Управителят й Георги Панов обясни, че техните ангажименти са само за през нощта, но въпреки това изпрати екип на СОД. Междувременно станалата свидетел на вандалщината жена подаде сигнал и на тел. 112. Веднага пристигнала полицейска кола, но хлапетата били изчезнали. Служители на ФБС обаче успели да ги установят, отведени са в полицията, каза Панов. Той обясни, че въпреки, че охраняват парка само вечер, изпраща служител и през деня да го обикаля.

Това е втори случай на изкъртване на бетонови блокчета от тротоарните настилки в Градския парк „Свети Георги” в Добрич в рамките на седмица. Припомняме, че предния петък следобед същата вандалщина бе извършена в близост до ресторант „Лебеда“. Тогава от Общината съобщиха, че пристигналите на място след получен сигнал охранители от ФСБ установили младежи и осуетили намеренията им да продължат да рушат. Тийнейджърите вадели паветата и ги хвърляли върху леда в езерото.

c