Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Коледна градина ще бъде създадена в Градския парк в Добрич

Коледна градина ще създаде в Градския парк „Свети Георги” Община Добрич. От там обясняват, че във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници и в отговор на желанията на добричлии се отправя покана към всички, които имат желание, да участват в инициативата.

Основната цел е да се запазят живи празничните дръвчета, а не да се отсичат, обясняват от Общината. Отглеждането на коледно дръвче дори с корен в саксия, вкъщи е доста трудоемко и специфично. Влажността, температурата и като цяло условията в затворени пространства не са подходящи за отглеждане на елха, която расте навън. Рязката промяна на температурите уврежда растителността, вследствие на което след кратко време игличките изсъхват, пожълтяват или директно опадат. Именно заради това желанието на Общината е да се запазят дръвчетата живи като бъдат засадени навън.

В Коледната градина всеки ще може не само да засади живото си дръвче, но и при желание да го украси, отбележи и да се грижи за него. Обособената за градинка площ се намира в парка, където поддръжката ще е лесна по време на всички сезони.

Желаещите да се включат в инициативата могат да се свържат за допълнителна информация с Христо Даскалов – главен експерт  по озеленяване в Община град Добрич на тел.: 058/601207 или на ел. адрес: h_daskalov@dobrich.bg.

Снимката е илюстративна

c