Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Крушари събраха дарения за приюта на отец Иван

В дните между Деня на християнското семейство и Коледа потребителите на социални услуги в центъра за рехабилитация и социална интеграция в Крушари събраха над двеста килограма одеяла, олекотени завивки, постелъчно бельо, зимни дрехи за възрастни, топли дрешки и обувки за деца. Пратката бе изпратена в Нови хан за приютените от отец Иван бедни и бездомни хора.

Включилите се в инициативата дами, посещаващи редовно Центъра дариха както запазени свои дрехи и постелен инвентар, така и закупени специално за децата от приюта нови одеяла, чаршафчета, възглавници и други дрехи от първа необходимост.

Това не е първата благотворителна инициатива, в която ползвателите на тази социална услуга се включват, но за тях тя е много специална, тъй като за пръв път даряват на непознати възрастни и деца, които на прага на зимата изпитват остра нужда от топлина.

В навечерието на Коледа на голямо коледно тържество екипът на Центъра за пръв път ще връчи и своите годишни награди на най-активните и с най-голям принос в живота на Центъра потребители.

c