Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В помощ на двойки с репродуктивни проблеми предлагат живи елхички за Коледа в Добрич

От днес Министерство на земеделието, храните и горите стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов „Посади надежда”. Държавните горски предприятия предоставят 10 000 коледни дръвчета, като пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъдат дарени за каузата, съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

Тази година кампанията е в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи елхички ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември 2019 г.

В град Добрич Държавното горско стопанство - Добрич ще предлага елхички в контейнер на улица „Марин Дринов“ №5. Живи елхички ще се продават и в градовете, Варна, Върбица, Търговище и Шумен.

Инициативата за подпомагане на значими каузи на Министерството от предходните кампании през 2015 и 2016 г. - „Купи жива елхичка, помогни на дете“ бе за набиране на средства за работа с деца от фондация „Аутизъм Днес” и за лечение на дете в чужбина, припомнят от СИДП.

c