Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ученици от област Добрич – победители в „Най-усмихнат клас на България 2019 г .”

Деца и ученици от област Добрич са отличени в шестото издание на конкурса „Най-усмихнат клас на България 2019 г .”
Традиционно той се провежда в седем категории:  Най-усмихнати деца в детската градина, Най-усмихнати първокласници, Най-усмихнати деца 2 -4 клас, Най-усмихната прогимназия 5-8 клас, Най-усмихнати гимназисти, Най-усмихнати абитуриенти и Най-усмихнатидеца в ЦОУД.

В категорията „Най-усмихнати деца 2 -4 клас” първо място е присъдено на 3 „а” клас на СУ “Петко Рачов Славейков“ от Добрич, на трето място е класиран 4 „а” клас на ОУ “Христо Ботев“,  гр. Генерал Тошево.

Третото място за „Най-усмихната прогимназия 5-8 клас” е за 7 клас на ОУ “Васил Левски“ с. Преселенци, община Генерал Тошево.

За най-усмихнати абитуриенти са обявени 12 клас на СУ “Асен Златаров“, Шабла. Първо място за Най-усмихнати деца в ЦОУД е присъдено на ОУ “Отец Паисий“ с. Лозенец, община Крушари.

Поощрителна награда за най-масово участие на деца получава ДГ № 10 “Слънчице“ гр. Добрич.

За шеста поредна година Сдружение “Усмивка” казва ДА на усмивката в училище

С конкурса „Най-усмихнат клас на България 2019 г.“ ние искаме да покажем, че българските деца могат да се смеят и да бъдат щастливи. Това каза пред журналисти Митка Георгиева от сдружение „Усмивка“ по повод награждаването на отличените в конкурса фотографии „Най-усмихнат клас на България 2019 г.

„Провеждаме този конкурс за 6-та поредна година и имаме голям опит в това отношение, но тази година имаме изключително много наградени деца, имаме над 80 наградени класове и туй като повечето от тях искате да си получат наградите лично, ние нямаме нищо напротив, всички са добре дошли. Имаме около 890 снимки“, добави Георгиева.
По думите ѝ конкурсът се провежда по повод Световния ден на усмивката, който е в началото на месец октомври. Тя посочи, че миналата година е имало участници от Чехия. „За нас това чуждо участие беше голяма радост, защото явно конкурсът вече излиза извън територията на България. „Много е приятно и хубаво, защото получаваме страшно много позитивни снимки и писма, с които децата ни показват колко са увлечени и колко им е приятно и с този конкурс ние искаме да покажем, че българските деца могат не само да проявяват агресия, но и да се смеят и да бъдат щастливи“, уточни Митка Георгиева.
По думите ѝ тази година конкурсът има голям резултат и много учители са споделили, че се оказва, че след участието на децата в конкурса, те са много по-сплотени и се справят по-добро с учебния материал. „Ние само събираме снимки, има жури, което определя кои да бъдат наградени. Има участници от Бургас и региона, от град Алфатар, Силистренско, от Стара Загора, София и от много други места из страната“, каза още Георгиева. Тя каза още, че за сдружението усмивката е много важна. „В много наши разговори с децата, разбираме, че за тях усмивката дава спокойствие и топлина, така че ние мислим, че наистина хората в нашата страна трябва да се усмихват повече“, добави Митка Георгиева.

c