Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Коледни сладки ще майсторят деца без родители и доброволци от Добрич

В духа на коледните и новогодишни празници Социална чайна и Висше училище по мениджмънт /ВУМ/ в Добрич организират инициативата “Коледа е време за споделяне”. Тя ще даде възможност граждани, представители на местния бизнес и институции ще имат възможността да се запознаят с децата и младежите от менторската програма на Социалната чайна  и да опитат вкусни коледни изкушения приготвени от самите тях, съвместно със студентите от ВУМ. Това съобщи за Про Нюз Добрич Александрина Илиева, координатор на менторска програма "Искам да бъда", към Социална чайна.

На кратък предколеден следобед добричлии ще имат възможност да опитат сладки, направени в споделения следобед на децата, лишени от родителски грижи, които са настанени в ЦНСТ в Добрич, заедно със студенти и доброволци.

Програмата, която се развива вече повече от година има за цел да даде възможности и умения за по-добър самостоятелен живот на децата след напускане на дома. А това би могло да се случи единствено с постоянство и подходящи инструменти на работа - професионални курсове, стажове, обучителни лагери, работа със специалисти, повишаване на образователните възможности и разширяване на техния опит. 

В рамките на събитието, присъстващите ще имат възможността да видят уменията на младежите в реална ситуация и ще се запознаят и отблизо с нашите дейности и същността на Менторската програма на Социалната чайна.

Събитието ще се проведе на 13 декември, от 17:30 часа във фоайето на Висше училище по мениджмънт – Добрич.

c