Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Предлагат заплатата на кмета на Добрич да е 3 200 лева

Месечните възнаграждения на кмета на Община Добрич и на председателя на Общинския съвет ще бъдат определени на предстоящото заседание на Общинския съвет на 20 декември. С приемането на Правилника за организацията и дейността на ОбС град Добрич, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация ще бъдат гласувани и заплатите на общинските съветници.

3 200 лева да е основното месечно възнаграждение на кмета Йордан Йорданов предлага председателят на ОбС Мая Димитрова. Освен това градоначалникът ще ползва редовен платен годишен отпуск в размер на 30 работни дни и допълнителен такъв за работа при ненормиран работен ден. Полага му се работно облекло, за всяка година придобит трудов стаж и професионален опит ще се заплаща допълнително възнаграждение в размер на 1 процент върху основното.

3 168 лева ще е заплатата на кмета на Община Добричка

90 процента от основното месечно възнаграждение на кмета Йорданов да получава председателят на ОбС Мая Димитрова предлага председателят на ПК „Бюджет, финанси и данъчна политика” Гинка Василева. При намалено работно време размерът на заплатата се определя пропорционално на неговата продължителност. Председателят на ОбС в Добрич ще работи 6 часа дневно. Ще получава допълнително трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит в размер на 0.6% за всяка година трудов стаж. Ще ползва 25 работни дни платен годишен отпуск.

Както Про Нюз Добрич вече писа, в Правилника за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация се предлага общинските съветници да получават възнаграждение в размер на 40 процента от брутната работна заплата на председателя на ОбС. 50 процента от заплатите им ще са за участието им в заседанията на ОбС, а другите 50 на сто – за работата им в Постоянните комисии. Те няма да ги получават при отсъствие от заседание на ОбС или на съответната комисия, освен по здравословни причини.

c