Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С талант и отдаденост, "хуните" от Добрич събраха средства за ремонт в ЕГ "Гео Милев"

С два благотворителни концерта и две вечери в препълнени зали, учениците на добричката Езикова гимназия "Гео Милев" представяха собствената си авторска продукция, озаглавена "Парченца от пъзела".

"Да, ние всички заедно сме парченцата от пъзела на Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич." С тези думи, станалите популярни с прозвището “хуните" на Добрич, сложиха точката в края на втората вечер от своя благотворителен маратон и благодариха за готовността на добричлии да откликнат и подкрепят усилията им.

Фонтан от емоции, много отдаденост и младежки порив наситиха сцената на Концертна зала в Младежки център - Добрич по време на двете благотворителни вечери. Припомняме, че заради многото желаещи да присъстват, организаторите решиха "Парченца от пъзела" да бъде представен и втори път.

След приключването и на "Парченца от пъзела" 2, инициаторите от Ученическия съвет в ЕГ "Гео Милев" обявиха и сумата която са успели да съберат от двата концерта. Общо, след двете представяния на "Парченца от пъзела" 1 и 2, тя е 2054, 20 лева.

Идеята, подтикнала инициаторите към това начинание, е средствата да бъдат използвани за обзавеждането на т. нар. малък салон в ЕГ "Гео Милев".

Индивидуални изпълнители, танцови и вокални формации, театрални скечове и бликащ извор от талант - това подариха на публиката в двете концертни издания на "Парченца от пъзела".

С впечатляващ усет към сценичните детайли и чрез многожанрово използване на изкуството, талантите показаха освен вокални и танцови възможности, но и една от знаковите си емблеми - театралната игра и режисура. Не за пръв път, младите актьори от гимназията демонстрират висотата на школата ЕГ "Гео Милев". Социалната ангажираност на младото поколение винаги е било мерило за развитието и бъдещето на дадено общество. На сцената в Общинския младежки център, младите актьори го препотвърдиха по блестящ начин.

Аплодисментите на публиката - това беше и огромната награда за труда и старанието, с което гимназистите поднесоха своята авторска продукция. И сред множеството благодарности, отправени към всички подкрепили ги, младите хора не пропуснаха домакините от Общинския младежки център - за безвъзмездно предоставената Концертна зала и цялостното професионално съдействие.

Променяна след всеки един випуск, със собствен облик и по уникален начин, славата на Езиковата гимназия в Добрич като място за будни и артистични млади хора продължава да витае и по магичен начин да бъде предавана от поколение на поколение. Ималите възможността да присъстват на "Парченца от пъзела 1 и 2 - издание 2019, станаха свидетели на емоциите и живия ритуал, с които беше препредавано управлението на Ученическия съвет в гимназията - от завършващите към техните съученици-последователи. В чист и нережисиран вид - приемственост, възпитавана и демонстрирана по великолепен начин.

Ето и написаното от гимназистите, с което показаха своя израз на благодарност към всички подкрепили ги:

"Хуните” от Ученическия съвет на Езикова гимназия, искаме да изкажем огромната си благодарност към всички, които присъстваха на двата ни концерта! Благодарим на всички заинтересовани, на всички наши учители и родители, които дойдоха да видят талантливите си деца заедно на сцената! За нас беше чест и удоволствие да бъдете наши гости!
С радост можем да ви съобщим, че сумата събрана от "Парченца от пъзела" 2 наброява 1053, 50 лева.

❣️

Това означава, че след двата концерта всички заедно събрахме общо 2054, 20 лева!

❤️
❤️

С тези средства ще започнем обзавеждането на малкия салон на гимназията.
За пореден път учениците от гимназията ни доказаха 100% талант и сплотеност!
Благодарим Ви безкрайно много и до нови срещи!

c