Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Апел за Коледна щедрост към хората под прага на бедност в Ген. Тошево

В навечерието на Коледно-Новогодишните празници, стартира ежегодната кампания "Благотворителна Коледа" 2019, организирана от Община Генерал Тошево.

Ето какво споделят организаторите:

В навечерието на светлите коледни празници е особено важно да стъпим на здравите основи на морала и ценностите, на духовността и традициите, на грижата за отделния човек. Длъжни сме да направим така, че да дадем надежда и поводи за гордост на всички наши съграждани. Да възвърнем тяхната вяра, че доброто побеждава, макар и с малки стъпки. Да дадем заявка за достоен живот на всеки.

За съжаление, днес много семейства, самотни възрастни хора или такива, сполетени от бедствия и инциденти, живеят под прага на бедността. Те нямат възможност да посрещнат коледните и новогодишни празници в уютна и топла атмосфера, с отрупана трапеза, заобиколени от своите близки.

„Благотворителна Коледа” 2019 е техният шанс. Шанс да почувстват нашата подкрепа и подадена ръка в момент, когато това е най-необходимо.

Желаещите да се включат в инициативата, могат да го направят до 16 декември т.г. чрез банков превод по сметка:

  • Община Генерал Тошево
  • IBAN BG44CREX92608414708700
  • Плащане / 445100
  • Токуда банк – офис Генерал Тошево

Организаторите уверяват, че всеки дарител ще получи отчет за изразходването на предоставените средства/продукти, а резултатите от благотворителната кампания ще бъдат оповестени публично чрез средствата за масова информация.

c