Крими

След нападение и грабеж, 5 години затвор за 24-годишен мъж от Добрич

5-годишна ефективна присъда по дело за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, е постановил Окръжният съд в град Добри Наложеното наказани трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

24-годишният подсъдим е признат за виновен в това, че на 13 март 2019 г., при условията на опасен рецидив, чрез употреба на сила, отнел чужди движими вещи на обща стойност 3796 лева, с намерение противозаконно да ги присвои. Определението е постановено на първа инстанция.

Според обвинителния акт подсъдимият ограбил мъж, с когото се запознали в интернет. 24-годишният отишъл в дома на потърпевшия, където изненадващо го нападнал, нанесъл му удари, а след това напуснал жилището. От жилището на нападнатия, крадецът взел два лаптопа, мобилен телефон, златна обица, раница и други вещи. След това, подсъдимият продал отнетото на неустановено лице – за 200 лева, в района на Централния кооперативен пазар в Добрич.

Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, при което съдът е длъжен да намали първоначално наложеното на подсъдимия наказание с една трета. 24-годишният обвиняем е признал вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт. По този начин, първоначално определеното наказание от 7 години и 6 месеца за подсъдимия е било намалено на 5 години.

Постановената от Окръжния съд присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *