Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

За първи път Добрич има министър – Деница Сачева поема МТСП

Парламентът освободи Бисер Петков като министър на труда и социалната политика от кабинета "Борисов 3" и избра Деница Сачева за социален министър, съобщава investor.bg. Както Про Нюз Добрич писа, Сачева е възпитаничка на Езикова гимназия „Гео Милев” в нашия град. Тя ще бъде първият министър от Добрич от началото на демокрацията.

„За“ рокадата в Министерския съвет гласуваха 114 народни представители, „против“ бяха 106 и „въздържали се“  - 3, с което предложението бе прието.

Дебатът по смяната на социалния министър Бисер Петков с Деница Сачева предизвика остри спорове в парламента, продължили над два часа.

До избора на нов социален министър се стигна, след като в петък министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на Бисер Петков с довода, че има забавяне в темповете на работа на социалното министерство. Кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и социалната политика бе обявена на следващия ден.

Темата влезе като точка в дневния ред на извънредното заседание на парламента, свикано за гласуване на Бюджет 2020.

Възпитаничка на ЕГ „Гео Милев” в Добрич става социален министър

Деница Сачева е дъщеря на бившия директор на  АЕМО “Старият Добрич” Евгений Сачев и добричлийката Албена Пъневска.

Родена е на 2 ноември 1973 г. в София. Завършила е средното си образование в Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич. След това е учила във Висше училище по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия и Международен колеж по туризъм в Албена. Завършила е и пиар в СУ и здравен мениджмънт в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас.

Сачева е започнала кариерата си именно в Министерството на труда и социалната политика, работила е в НЗОК и здравното министерство. През 2016-2017 г. бе зам.-социален министър.

c