Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Учениците от Езикова в Добрич възмутени от обвиненията заради проблемния ремонт

От името на всички ученици на Езикова гимназия искаме да изразим своето възмущение по повод твърдението, опитващо се да прикрие некачествено изпълнените ремонтни дейности в гимназията. Това написаха в групата си във Фейсбук от Ученическия съвет /УС/ на учебното заведение по повод заявеното вчера от Община Добрич, че 60 процента от налагащите се допълнителни ремонтни дейности в гимназията са в резултат на действията на учениците. От УС съвет канят медиите на посещение в училище, ”за да констатират на живо пропуските при извършения ремонт - неравен ламинат, некачествено измазани стени и куп други!”

Ремонтът, особено на стаите, на ламината, е направен некачествено и няма нищо общо с това действията на учениците, заяви за Про Нюз Добрич Весела Гечева – председател на УС на ЕГ „Гео Милев”. Тя припомни, че директорът на гимназията Милена Иванова заяви, че щетите, които са нанесени от учениците, ще бъдат оправени със средства на училището.

„Преди да започнат да правят ремонт, по самия паркет имаше огромни дупки, които явно не са били запушени изобщо. След като се сложи ламинатът, което се случи съвсем скоро, той се надигна и в момента има отлепени парчета”, обясни Весела. По думите й най-много ламинатът е повреден в стаите в мазата, които почти не са се използвали и повечето били с дупки по паркета. „В почти всяка една от тях ламинатът изглежда по ужасен начин, някъде се е отлепил, надига се нагоре страшно много. Чиновете са разместени, за да не са върху надутия ламинат. И това не е от учениците”, обясни момичето.

Според председателя на УС дворът е асфалтиран страшно неравно заради условията, при които е направено това. На 16 септември, когато отидохме за първия учебен ден, беше като някаква бомбардировка в самия двор, посочи ученичката. По думите й физкултурният салон изобщо не може да се използва. Весела разказа, че това е от много години наред – когато стане студено директорът го затваря, за да не мръзнат децата и да не се разболяват. По думите й, той не е включен в ремонта, но имало помпа, която са забравили да свържат и в момента е отново студено и учениците нямат салон. Имало и забравени при измазването тръби, нарязани, но непоставени решетки.

Весела Гечева сподели, че през втория срок на миналата учебна година учебният процес в Езикова гимназия е бил ужасен. Наложило се да правят контролни и класна при зверски шум, тъй като точно тогава се правела външната изолация и с бургия бил разбиван бетонът.

„Толкова много ние търпяхме и чакахме да свърши ремонтът, нито на учителите им беше приятно, нито на нас. Очаквахме като се върнем на 16 септември всичко да е приключило, а се налага отново да има някакви нарушения в учебния процес. И освен, че не е изпълнено както трябва, казват, че и ние сме виновни”, посочи председателят на УС на ЕГ „Гео Милев”.

c