Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Представиха новия наставник на "Добруджа 07"

Ясен е човекът с когото бяха водени преговори да заеме мястото на Пламен Христов като треньор на "Добруджа 07". Това е Петър Шопов, който ще води "зелените" до края на настоящия сезон в мъжката волейболна Суперлига. Решението беше оповестено след като президентът на клуба Веселин Велев подписа контракта на новия наставник.

На страницата си, "Добруджа 07" приветства поредното си ново попълнение през този сезон с "Казваме добре дошъл на Петър Шопов и му пожелаваме много успехи начело на Добруджа 07 ? "

Петър Шопов е роден през 1979 г. Бил е треньор на Левски, Монтана, Дунав (Русе), помощник е в националния отбор.

Ето какво заяви специалистът, в първото си медийно представяне на като старши треньор на "Добруджа 07":  

"Приех това назначение доста добре, защото винаги съм харесвал атмосферата в Добрич и условията, които предлага клуба. За за мен бе чест, че този клуб се обърна към мен." Той добави, че срещата с президента Веселин Велев е преминала приятно, а това, което се очаква от него като треньор е без промяна в крайната цел - влизане в тройката на Суперлигата и възможно най-много победи през сезона.

"Шансовете на отбора за призово класиране са сериозни, защото е добре изграден, хегемонен и с една добра игра. жертвоготовността, която показват състезателите, отборът ще успее да се справи с поставената задача".  

С някои от играчите в отбора новият треньор е живял дълги години заедно, с други е служил заедно, затова ще използва техния опит, ще се консултира с тях, но решенията ще са си негови.

 За Петър Шопов  казват, че е голям работохолик, това си качество той смята да пренесе и в зала Добротица, като на първо време ще увеличи продължителността на тренировките и ще заложи повече на индивидуалната  работа.

Източник: bgvolleyball.com

c