Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Експерт по киберзащита гостува на ученици в Добрич

На лекция, посветена на опасностите в интернет и киберпрестъпленията, присъстваха учениците от ХI "а" клас от Средно училище „Климент Охридски“, в гр. Добрич .

Това е поредното гостуване, в което инж. Димо Водкаджиев - системен администратор на Районен съд Генерал Тошево, изнася образователна лекция пред ученици в региона. Срещата се състоя на 2 декември т. г.., съгласно сключено Споразумение между административните ръководители на Административен съд – Добрич, съдия Красимира Иванова и на Районен съд – Генерал Тошево, съдия Росен Стоянов.

В проведената с гимназистите дискусия, бяха засегнати и коментирани основните правила за безопасно ползване на социалните мрежи – пристрастяването към интернет, разпространението на реч на омразата и онлайн тормоза.

Целта на провежданите с учениците обучения, е всеки ученик да придобие базови знания и умения за компютърната сигурност. Темата беше представена от лектора в съвременна и достъпна за подрастващите форма. Младите хора получиха информация за опасностите в Интернет, защитата на личните данни и възможностите за превенция.

c